Levensgevaarlijk werken op de bouwplaats...

Levensgevaarlijk werken op de bouwplaats...

Terug naar het overzicht

FNV Bouw bezoekt sinds september vorig jaar steeds meer bouwplaatsen. Netwerkers, regiobestuurders en kaderleden komen inmiddels tweewekelijks op meer dan 150 bouwplaatsen langs. Praten en luisteren daar naar werknemers die onder de bouwcao vallen. Maar ook met zzp’ers , uitzendkrachten, Uta-medewerkers, aannemers, uitvoerders en onderaannemers. Inmiddels wordt steeds duidelijker dat steeds meer werkgevers het niet zo nauw nemen met de naleving van de cao. En met het aannemen van steeds meer tijdelijke, vaak onderbetaalde, onervaren medewerkers, waarvan velen de Nederlandse taal ook nog eens niet of nauwelijks beheersen. Respect voor vakmanschap verdwijnt en er wordt steeds onveiliger gewerkt. Met alle, soms ook levensgevaarlijke, gevolgen van dien.

Kijk zelf maar naar dit filmpje: Levensgevaarlijk werken op de bouwplaats...

Koopkracht en Echte Banen
De FNV wil dat werkgevers meer investeren in koopkracht en echte banen. Bezuinigen is geen werk! Mensen hebben genoeg zekerheid, respect en een stabiel inkomen nodig om Gewoon Goed Werk te kunnen leveren.

Kijk voor meer informatie op: koopkrachtenechtebanen.nl

De FNV. In beweging voor koopkracht en echte banen.

Publicatiedatum: 11-03-2014 

Colofon
Laatste nieuws FNV Bouw
Social media
FNV Bouw
Dit platform is een initatief van FNV Bouw ter ondersteuning van haar kaderleden. Deelname aan dit platform is mogelijk met in achtname van de volgende voorwaarden.

FNV Bouw op Facebook
FNV Bouw op Twitter
FNV Bouw op Youtube

Postbus 520, 3440 AM Woerden
Houttuinlaan 3, 3447 GM Woerden
T . 088 368 0 368